Coach Nys moet jeugd meer laten bewegen

De coach die Sven Nys naar de top van het veldrijden bracht, krijgt de taak om de Vlaamse leerlingen aan het bewegen te krijgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Paul Van Den Bosch gaat bij Onderwijsminister Crevits aan de slag om tegen het najaar een actieplan uit te werken.

Uit recent onderzoek blijkt dat jongeren maar liefst negen uur per dag stilzitten en dat één op de vijf kinderen met overgewicht kampt. Daarom wil minister Crevits een actieplan op poten zetten om jongeren meer te laten bewegen. Crevits doet hiervoor beroep op Paul Van Den Bosch, de trainer van onder meer Luc Van Lierde, Marc Herremans en Tim Wellens. Van Den Bosch bracht ook Sven Nys naar de top van het veldrijden en was zelf dertig jaar LO-leerkracht in Mol.

Van Den Bosch gaat minstens één dag per week aan de slag op het kabinet van Crevits. De bedoeling van het actieplan is om elke leerling meer aan het bewegen te krijgen, zelfs de meest onsportieve. “Het is niet de bedoeling om van iedereen een topsporter te maken,” verduidelijkt Crevits. “We willen een soort beweegcultuur ontwikkelen.”