Brusselse stadsbende opgepakt in Vilvoorde

Aan het station van Vilvoorde heeft de politie vrijdagavond een aantal leden van een Brusselse stadsbende ingerekend. Dat meldt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte. De bendeleden zouden naar Vilvoorde afgezakt zijn om er keet te schoppen maar de politie stond hen op te wachten. Een deel is ingerekend, waarna de andere onverrichterzake zijn teruggekeerd naar Brussel.

Het is dezer dagen kermis in het centrum van Vilvoorde en de politie had berichten opgevangen dat de stadsbende vanuit Brussel zou afzakken om er keet te komen schoppen. Er werd dan ook beslist om de bende aan het station op te vangen. "Onze lokale politie kreeg daarbij versterking van de collega's uit Brussel, die deze stadsbende en haar leden kent", zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte. 

"Uiteindelijk ging het om een 25-tal bendeleden. Een zevental van hen zijn administratief opgepakt, en de politie heeft de andere kunnen overtuigen om terug te keren naar Brussel. Dat is allemaal zonder noemenswaardige incidenten verlopen."