Dossier Aanslagen Brussel

Metrostation Maalbeek maandag opnieuw open

Maandag gaat het metrostation Maalbeek in Brussel opnieuw open. Dat heeft de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB meegedeeld. Het metrostation was gesloten sinds de aanslagen in de metro en op Brussels Airport op 22 maart. In het station komt een herdenkingswand die de mogelijkheid biedt om een getuigenis na te laten.

"Iets meer dan een maand na het drama kan het station opnieuw de deuren openen. De herstellingswerken zijn zo goed als afgewerkt. Alle technische voorwaarden zijn vervuld om opnieuw reizigers te kunnen ontvangen en het station uit te baten.

Zoals de andere stations van het net zal Maalbeek toegankelijk zijn van 6 tot 22 uur", aldus de MIVB. De explosie van 22 maart had geen gevolgen voor de algemene stabiliteit van het station en ook niet voor de dragende structurele elementen.

De herstelwerkzaamheden zullen vrijdag afgerond zijn. In afwachting van de verwezenlijking van een herdenkingskunstwerk wordt een paneel geplaatst in de lokettenzaal van het station waar reizigers die dat wensen, hun medeleven voor de slachtoffers kunnen betuigen.

Nabestaanden mogen morgen naar Maalbeek 
An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB zegt dat ze samen met de politie en parket de mogelijkheid geven aan de werknemers en nabestaanden om het station in alle sereniteit te bezoeken alvorens het maandag wordt geopend. "Wij voorzien ook psychologische ondersteuning en bijstand voor wie dat nodig zou achten."