Studio 100-oplichter blijft in cel

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van Dirk F. (49), de zakenman die mee werd opgepakt in de fraudezaak rond Studio 100. Hij zou volgens het parket het bestaan van een fictieve stroom aan facturen bekend hebben. Zijn advocate onthield zich dinsdag van iedere commentaar. Over de verdere aanhouding van Maarten S. (44), de voormalige topman van Studio 100, beslist de raadkamer pas volgende week. Hij blijft zo lang in de cel.

De advocaat van Maarten S. had om een uitstel gevraagd. "Mijn cliënt ging normaal gezien op eigen vraag maandag een verklaring afleggen over die facturen, maar hij voelde zich onwel, waardoor het verhoor niet kon plaatsvinden", zegt meester Walter Damen.

Maarten S. zou jarenlang fictieve facturatiestromen vanuit diverse malafide vennootschappen hebben opgezet en zo een aanzienlijk bedrag hebben verdonkeremaand. Dirk F. was zaakvoerder van één van die vennootschappen. Beide mannen werden op 7 april aangehouden, nadat Studio 100 de fraude ontdekt had via een interne controle en klacht indiende.

Dirk F. bekende tegenover de onderzoeksrechter dat hij fictieve facturen had overgemaakt aan Studio 100. Maarten S. zal daarover in de komende dagen nog een verklaring afleggen. "Tegen volgende week is dan hopelijk alles uitgeklaard, zodat de raadkamer geen reden meer ziet om zijn aanhouding verder te handhaven, zegt meester Damen.

Bekijk ook: