Dossier Aanslagen Brussel

Abdeslam en Abrini naar andere gevangenis

Terreurverdachte Salah Abdeslam heeft de gevangenis van Brugge verlaten en is vandaag overgebracht naar een hoogbeveiligde cel in de gevangenis van Beveren. Ook medeverdachte Mohamed Abrini, de zogenaamde man met het hoedje, is van gevangenis verhuisd. Hij is van Vorst overgeplaatst naar de hoogbeveiligde afdeling van de gevangenis van Brugge. Dat heeft Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het Gevangeniswezen, bevestigd aan VTM NIEUWS. Het is de bedoeling van Justitie om alle terreurverdachten over zoveel mogelijk gevangenissen te spreiden. Zo spreidt men ook het risico en belast men het personeel ook niet te hard. 

Volgens Van De Vijver werd Abdeslam overgebracht naar Beveren om te vermijden dat beide verdachten met elkaar contact zouden hebben. Of er nog andere verdachten recent om die reden zijn verhuisd vanuit Brugge, zoals Mehdi Nemmouche, verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, kon de woordvoerster niet zeggen. Ook is onduidelijk of er nog andere terreurverdachten overgeplaatst zijn vanuit Vorst.

Het personeel van de gevangenis van Vorst maakte zich vorige week nog zorgen over het hoge aantal terreurverdachten die er opgesloten zaten. Volgens de vakbonden was er onvoldoende infrastructuur om al die gedetineerden van elkaar te isoleren en alle veiligheidsmaatregelen die voor hen gelden, in acht te nemen.

Bekijk ook: