"Broer Abaaoud in België voor wraak"

Er zijn ernstige aanwijzingen dat de 15-jarige Younes Abaaoud al weken in Brussel zou zijn om de dood van zijn broer, Abdelhamid Abaaoud te wreken. Dat melden de kranten van Sudpresse. Het Brusselse parket is op de hoogte van de geruchten over de terugkeer van Younes Abaaoud en onderzoekt die, maar voorlopig is er nog geen enkele bevestiging in welke zin dan ook. 

Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de terreurcel van Verviers en de aanslagen in Parijs, ontvoerde zijn toen 13-jarige broer Younes in januari 2014 en nam hem mee naar Syrië, waar de jongen ingelijfd werd bij IS. Na de dood van Abdelhamid Abaaoud, in november 2015, ging het gerucht al dat de jonge Abaaoud naar Europa zou terugkeren om zijn broer te wreken.

Verschillende media maakten vorige week ook melding van een telefoongesprek dat op 18 februari zou plaatsgevonden hebben tussen Younes Abaaoud en zijn zus Yasmina. De jongste Abaaoud zou toen vanuit Saoedi-Arabië gebeld hebben met de mededeling dat hij "om 10 uur" of "over 10 uur" zou aankomen. Volgens Sudpresse beschikken Belgische speurders echter over sterke aanwijzingen dat Younes Abaaoud al sinds begin februari in België zou zijn.

Het Brusselse parket zegt nu op de hoogte te zijn van de geruchten, maar voegt toe dat er voorlopig nog geen enkele bevestiging is.