Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Belgisch meisjesteam turnen naar Olympische Spelen

Het Belgische meisjesteam is zondag in Rio de Janeiro derde geworden op het olympisch Test Event turnen, en heeft zich zo geplaatst voor de Olympische Spelen.

Het team, dat bestaat uit Axelle Klinkaert (GymMax), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth vzw), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMax) en Senna Deriks (Gymgroep A.S.), kreeg 221.438 punten tijdens het Test Event.

"Het Team Belgym meisjes is 3de geworden op het Test Event in Rio en verzekert zich zo van een ticket voor de Olympische Spelen! Ze haalden 221.438 punten na een schitterende wedstrijd!

Voor het eerst gaat er een meisjesteam naar de spelen, een historische prestatie", aldus de GymnastiekFederatie Vlaanderen op Facebook. Axelle Klinkaert kreeg 55.932 punten, Laura Waem 55.075, Rune Hermans 54.099, Julie Croket 53.399, Gaelle Mys 41.366 en Senna Deriks 14.333.

Aan het Test Event namen ook Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland deel. Naast België hebben ook de teams uit Brazilië (eerste plaats), Duitsland (tweede) en Frankrijk (vierde) zich geplaatst voor de Olympische Spelen.