Dossier Aanslagen Brussel

Magere opkomst op mars tegen terreur

Deze namiddag is de 'Mars tegen terreur en haat' doorgegaan in Brussel. Er werd verwacht dat zo'n 15.000 mensen zouden deelnemen maar de opkomst is veel minder dan verwacht. Het aantal deelnemers bleef lange tijd heel laag. De politie schat dat er uiteindelijk zo'n 7000 manifestanten aanwezig waren.

Om 14.30 uur stonden er volgens Belga zo'n 3000 deelnemers verzameld aan het Noordstation. Tegelijk startte er een tweede mars in Molenbeek. Daar kwam uiteindelijk een duizendtal burgers opdagen, meer bepaald aan het Sint-Jan-Baptistvoorplein. Zij sloten zich aan bij de deelnemers van de mars die vertrokken zijn aan het Noordstation in de loop van het traject. Tijdens de mars zelf bleven nog mensen toestromen. Het totale aantal deelnemers ligt volgens de politie op 7000.

Beide optochten kwamen samen aan het Beursplein, voor een herdenkingsmoment voor de aanslagen van 22 maart. De manifestanten dragen bloemen, maar ook spandoeken tegen terreurbeweging IS.

"Tevreden over mars"
Ondanks dat er minder bezoekers zijn komen opdagen dan verwacht, is de organisatie toch heel tevreden van de mars, die vandaag in Brussel gehouden werd. "Geleidelijk aan is de opkomst vermeerderd, toen de mars door de straten trok", zegt VTM NIEUWS-journaliste Lut Havet. "De politie schat dat er in totaal 7000 mensen aanwezig waren."