Dossier Aanslagen Brussel

Brussels Airport eind juni volledig operationeel

Brussels Airport zal eind juni weer volledig operationeel zijn. Eind mei zou een deel van de vertrekhal al opnieuw openen. Dat meldt Florence Muls van Brussels Airport aan VTM NIEUWS. 

In een eerste fase - "binnen enkele weken" - zouden in de vertrekhal honderd (van de 180) check-inbalies beschikbaar moeten zijn, zowel bemande balies als self-check-ins, zegt Florence Muls, woordvoerster van de luchthaven. Die zullen tijdelijk ingezet worden samen met de 36 balies die ingericht werden in de tijdelijke toegang tot de luchthaven die momenteel in gebruik is.

In een tweede fase - tegen eind juni - zou de luchthaven opnieuw volledig operationeel moeten zijn via de normale vertrekhal. De tijdelijke structuur zou dan niet meer nodig zijn, voegt Muls toe.

"De zomer, tra­di­ti­o­neel onze druk­ste pe­ri­o­de, wordt de echte test. De mees­te lucht­vaart­maat­schap­pij­en zou­den tegen dan hun oude ver­trek- en aan­kom­stu­ren moe­ten te­rug­heb­ben', wordt Ar­naud Feist, de CEO van Brussels Airport, geciteerd op de website van De Tijd. Op langere termijn wil Brussels Airport de vertrekhal moderniseren tot een "terminal van de toekomst". Daarin zal er vermoedelijk minder plaats zijn voor de klassieke bemande check-inbalies.

Arnaud Feist had begin april, bij de aankondiging van de heropstart van Brussels Airport na de aanslagen, al gezegd dat het doel was om opnieuw op maximumcapaciteit te draaien tegen eind juni, begin juli.