Taxichauffeurs takelen man toe met bijl

In Dilbeek is gisteravond een 27-jarige man gewond geraakt nadat hij een slag van een bijl in de rug kreeg. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De man kreeg het eerst aan de stok met een taxichauffeur, die later met een tiental kompanen terugkeerde. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.

De eerste schermutseling vond rond 23.30 uur plaats op het gemeenteplein in Dilbeek. De 27-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw en de onbekende taxichauffeur kregen om een nog onduidelijke reden ruzie en het kwam tot een handgemeen, waarna de taxichauffeur uiteindelijk de vlucht heeft genomen.

Baseball-bats en bijl
Ongeveer een half uur later kwam de man echter terug, vergezeld van een tiental kompanen die gewapend waren met messen, baseball-bats, een bijl en vermoedelijk een wapen. Tijdens die tweede vechtpartij kreeg de twintiger uit Sint-Pieters-Leeuw een slag van de bijl in de rug. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar verkeerde niet in levensgevaar.

Huls
Het parket van Halle-Vilvoorde is een opsporingsonderzoek gestart en heeft het labo en een wapendeskundige ter plaatse gestuurd. Op het gemeenteplein werd ook een huls aangetroffen.