Antwerpse moslims voeren strijd tegen IS

“JihadTegenExtremisme”, een groep van Antwerpse moslims gaat in een online initiatief de strijd aan met terreurgroep IS. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Het achttal probeert zo om de fundamentalistische propaganda van de terreurgroep op sociale media onder uit te halen.

De vrijwilligers van "JihadTegenExtremisme" willen ingaan tegen de vele IS-boodschappen waarin ze jongeren ronselen op Facebook en Twitter door er een onderbouwd wederwoord op te bieden. Ze hopen zo dat er minder jongeren naar Syrië zouden trekken of op een andere vorm IS willen steunen. Om goede antwoorden te kunnen formuleren op duizenden tweets en Facebookberichten die IS de wereld instuurt, hebben ze zich geïnformeerd bij verschillende theologen en uit binnen- en buitenland.

Anoniem
De leden die om veiligheidsredenen anoniem willen blijven zeggen dat IS heel bewust bezig is met propaganda. "Voor haar zijn er twee vormen van jihad: op het strijdveld en in de sociale media. Het is niet vijf voor, maar tien na twaalf." Het project is nu op zoek naar grafische designers die mee de online strijd met IS willen aangaan en even sterke en professionele beelden als de terreurorganisatie kunnen maken om zoveel mogelijk jongeren die door IS verleid dreigen te worden, te doen twijfelen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wilde donderdag geen commentaar kwijt over "JihadTegenExtremisme".

Grafische designers kunnen in contact komen met de initiatiefnemers via het mailadres JihadTegenExtremisme@gmail.com