Baby gestorven door combinatievaccin?

Het parket van Ieper onderzoekt het verdachte overlijden van de eenjarige Milow uit Westrozebeke. De jongen stierf een maand geleden, maar op dit moment is er nog geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. Dat meldt Het Nieuwsblad. De ouders vermoeden dat de jongen stierf aan de vaccinaties die hij twee dagen voor zijn dood kreeg.

Toen de vader van de jongen hem een maand geleden uit zijn bedje wilde halen, merkte hij op dat Milow blauw zag. Hij belde de hulpdiensten en de jongen werd nog 45 minuten gereanimeerd. Tevergeefs, want de baby overleed in het ziekenhuis in Roeselare. Een spoedarts omschreef de dood als een verdacht overlijden, maar uit de autopsie bleek dat het om wiegendood ging. De spoedarts benadrukte echter dat de jongen stierf aan een zware griepinfectie met koortsstuipen.

Zeven vaccins in vijf minuten
Twee dagen voor de jongen stierf was Milow nog op consultatie geweest bij Kind en Gezin, waar hij twee inentingen kreeg. De familie heeft dan ook vermoedens dat de spuitjes hem wel eens fataal kunnen geworden zijn. “In amper vijf minuten kreeg Milow twee spuiten met in totaal zeven vaccins. Zo’n cocktail is heel veel, niet elk kind kan dat aan", aldus de papa van Milow. 

Het Ieperse parket heeft begrip voor de situatie van de familie, maar kan op dit moment nog geen enkele piste uitsluiten. De ouders hopen dat er snel duidelijkheid komt, want ze hebben hun kind nog steeds niet kunnen cremeren. “Onmenselijk, opeens was onze jongen weg. Hij ligt nu onder een stomme zwarte steen in de wachtkelder op het kerkhof. Wij willen hem snel cremeren, zodat we elk een stukje van zijn as bij ons kunnen dragen."