Wegpiraat E313 moet firmawagen afgeven

De wegpiraat die eind maart de E313 in het Limburgse Diepenbeek onveilig maakte, moet zijn bedrijfswagen inleveren. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De 51-jarige man werd door een dashcam gefilmd terwijl hij een vrachtwagen inhaalde en vervolgens bruusk in de remmen ging. 

De man reed op 31 maart in een grijze Ford Focus op een oprit naar de E313 achter een vrachtwagen. Dat ging hem blijkbaar te traag, want eenmaal op de snelweg stak hij de man voorbij. Hij bekoelde zijn woede door voor de vrachtwagen te gaan rijden en bruusk op de rem te gaan staan. De vrachtwagen moest uitwijken en reed bijna iemand anders aan. 

Uit de dashcambeelden kwam snel aan het licht dat de wegpiraat met een bedrijfswagen reed. Het bedrijf liet meteen weten zo'n gedrag niet te tolereren en stuurde de werknemer naar de politie. Inmiddels hebben zij de man ook gevraagd zijn firmawagen in te leveren. 

De bestuurder in kwestie beseft dat hij in de fout is gegaan, maar legt ook de schuld bij de vrachtwagenchauffeur. "Ik was zelf eerst bijna twee keer dood door een manoeuvre van de vrachtwagen, maar daar zijn geen beelden van. Ik ben de vrachtwagen achterna gegaan om verhaal te halen, maar dat was waarschijnlijk een verkeerde reactie." De man diende ook klacht in tegen de man die alles filmde. "Ik ben er een week ziek van geweest. Die man beseft niet dat hij mijn leven deels kapotgemaakt heeft." 

Bekijk ook: