Gent: peuter in water verzonnen door fantast

In Gent hielden politie en brandweer deze namiddag een grote zoekactie naar een baby in de buurt van Sluizeken. Omstaanders zouden kleertjes hebben zien drijven in de Leie. De zoekactie liep uiteindelijk zonder resultaat af. Uiteindelijk bleek dat de man die de politie verwittigde,  een fantast is die alles verzonnen had.

De zoekactie in de Leie werd gestart na een oproep die rond de middag binnenkwam. Een man beweerde een vrouw met een lege babykoets voorbijgelopen te zijn, die riep dat ze haar kind in het water had gegooid. Het klopte dat hij die vrouw gekruist was, maar die uitspraak had ze nooit gedaan. Ze was met het koetsje op weg naar school om haar kind op te halen. 

De hulpdiensten sloten meteen de omgeving volledig af voor het verkeer. De hele buurt werd uitgekamd, en met een speciale sonarboot werd ook het water doorzocht. In de loop van de dag troffen de speurders verse babykleertjes aan, wat hun vermoeden bevestigde dat het kind verdronken moest zijn. Toen na vier uur de zoekactie niets opleverde, besloot de politie de man even na te trekken. Al gauw bleek dat een en ander niet helemaal pluis was. 

De man bleek mentaal niet in orde te zijn. Zo geeft hij zich uit als brandweerman en ambulancier in opleiding - maar daar klopt niks van. De politie nam hem mee voor verhoor, en vermoedt dat de man de kleren mogelijk zelf in het water had gegooid.