2e man opgepakt in dossier Studio 100

In een onderzoek naar fraude bij amusementsbedrijf Studio 100 zijn twee mannen opgepakt. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Eén van hen is een vroegere topman van het bedrijf. Hij zou via een systeem van valse facturen jarenlang geld in eigen zak hebben gestoken, mogelijk 4 miljoen euro. Studio 100 heeft het zelf ontdekt, heeft het bekend gemaakt, en de man meteen ontslagen. 

De topman, Maarten S. (44), zit al sinds 7 april in de cel. Hij is de hoofdverdachte en zou het geheel georganiseerd hebben. De tweede verdachte is een 49-jarige zaakvoerder van één van de vennootschappen die de facturen overmaakte. Hij heeft intussen bekentenissen afgelegd.

De twee verdachten zijn momenteel aangehouden op verdenking van mededaderschap van een hele reeks misdrijven: valsheid in handels-, bank- of private geschriften, gebruik van valse stukken, valsheid in informatica, oplichting, informaticabedrog, witwassen van vermogensvoordelen en misbruik van vertrouwen. Ze verschijnen op 19 april voor de raadkamer en blijven zolang in de cel.

De fraude kwam aan het licht na een interne audit. Studio 100 merkte zélf de onregelmatigheden op en diende een klacht in. Het bedrijf wil in het belang van het onderzoek enkel schriftelijk reageren.

"Werkte 12 jaar voor bedrijf"
"De twee verdachten blijven voorlopig in de cel", zegt VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dée. "Normaal gezien moesten zij vandaag voor de raadkamer verschijnen, maar de zitting wordt met een week uitgesteld omdat de advocaten het dossier willen instuderen."

"Een van de mannen heeft twaalf jaar gewerkt bij het bedrijf, dus men weet nog niet over hoeveel geld het gaat. Het is een pril onderzoek, maar we horen wel dat om veel geld zal gaan."