Aanslagen Brussel: huurders safe house opgepakt

De onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme heeft maandag de twee broers Smaïl F. en Ibrahim F. aangehouden. Ze werden afgelopen weekend al opgepakt. Smaïl huurde een appartement in Etterbeek waarvan speurders aannemen dat dat een safe house was.

Vorige week viel de politie al binnen in het appartement op de vierde verdieping, dat Smaïl huurde in de Kazernelaan in Etterbeek. Ze hoopten daar de rugzak aan te treffen van de Zweedse terrorist Osama Krayem maar vonden enkel informaticamateriaal.

Speurders gaan ervan uit dat het appartement diende als safe house. Het was Smaïl F. die dat appartement huurde. Het is ook van daaruit dat Khalid El Bakraoui en Osama Krayem op de dag van de aanslagen te voet vertrokken naar het metrostation Pétillon.

De twee broers zijn sinds gisteren in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en pogingen tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige.

Het federaal parket geeft geen verdere informatie zolang het onderzoek nog bezig is.

Verhuizers van dienst
“Het lijkt erop dat de opgepakte broers de verhuizers van dienst waren”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens. “Op de ochtend van de aanslagen in Brussel hebben ze het gehuurde appartement in Etterbeek volledig leeggehaald. Het moet trouwens zijn dat het duo de broers El Bakraoui al langer kenden.”

Bekijk ook: