Géén files meer naar Zaventem

In tegenstelling tot gisteren zijn er vandaag geen grote files meer in de richting van de luchthaven van Zaventem. Dat bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum aan VTM NIEUWS.

Ook Nathalie Van Impe van Brussels Airport bevestigt dat, maar benadrukt dat reizigers toch nog op tijd moeten vertrekken: "Het hangt een beetje af van wanneer je opstijgt. Als dat tijdens de spits is, moet je toch 3u of 3,5u op voorhand vertrekken. Er zijn nog steeds versterkte controles op de toegangswegen naar de luchthaven", zegt ze. 

Het treinstation van Zaventem is nog niet geopend. "We zijn momenteel heel hard aan het werken met de NMBS om dat zo snel mogelijk te kunnen openen", aldus Van Impe. Er rijden wel al zo'n duizend bussen per dag naar de luchthaven waar reizigers gebruik van kunnen maken.

Luchtvaartmaatschappijen
Maandag stonden er nog files vanop de ring rond Brussel tot de luchthaven, als gevolg van de versterkte veiligheidscontroles aan de luchthaven na de aanslagen van 22 maart. Reizigers lieten hun auto achter en gingen te voet verder. Ongeveer 15.000 passagiers per dag reizen deze week via de luchthaven van Zaventem. Het gaat om 450 vluchten per dag. De meeste luchtvaartmaatschappijen zijn deze week teruggekeerd naar Brussels Airport.