Treinverkeer vanuit Oostende verstoord

Door een geblokkeerde trein waren in het station van Oostende deze ochtend een aantal sporen buiten gebruik, waardoor de NMBS pendelbussen moest inleggen tussen Oostende en Brugge. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Inmiddels verloopt het treinverkeer weer vlot.

In de vroege ochtendspits raakte dinsdag een piekuurtrein met Schaarbeek als bestemming geblokkeerd. Daardoor zijn enkele sporen momenteel buiten gebruik, en ziet de NMBS zich genoodzaakt pendelbussen in te leggen tussen Oostende en Brugge.

"Mensen die bijvoorbeeld in Brussel moeten zijn, kunnen vanuit Oostende de pendelbus naar Brugge nemen en daar de trein nemen. Wanneer het probleem verholpen zal zijn is momenteel nog niet duidelijk, hopelijk voor de start van de echte ochtendspits", aldus woordvoerder Bart Crols.

Door de geblokkeerde trein moesten zes treinen worden afgeschaft.

Namen-Brussel
Ook tussen Namen en Brussel zijn er problemen op het spoor. Door een afgerukte bovenleiding ter hoogte van Mont-Saint-Guibert, worden de treinen naar Namen in Otignies omgeleid via Charleroi, en sommige treinen met bestemming Brussel zullen afgeschaft moeten worden, zo maakte een woordvoerder van de NMBS omstreeks 6.30 uur bekend.

De NMBS probeert een pendelbusdienst in te leggen tussen Ottignies en Gembloers. Tijdens de spits zijn aanzienlijke verstoringen te verwachten, luidt het nog.