Deze 12 tips verlagen kans op kanker

Stichting tegen Kanker deelt vanaf vandaag verpakkingen van het geneesmiddel Prolongitudine® uit. In de verpakking geen pillen, maar enkel een bijsluiter met twaalf tips. De tips komen uit de Europese Code tegen Kanker en raden onder meer aan niet te roken, te veel blootstelling aan de zon te vermijden of te zorgen voor lichaamsbeweging in het alledaagse leven. Wie alle tips opvolgt, kan het risico op kanker met meer dan een derde verminderen, aldus de Stichting.

De Europese Code tegen Kanker is een initiatief van het IARC (International Agency for Research on Cancer), dat deel uitmaakt van de Wereldgezondeidsorganisatie. "De Code is een synthese van de beste manieren om kanker zo weinig mogelijk kans te geven", aldus de Stichting. "Streefdoel is het aantal kankers én het sterftecijfer naar beneden halen. Het IARC stelt dat meer dan een derde van de overlijdens door kanker vermeden kan worden als iedereen de aanbevelingen van de Europese Code tegen Kanker zou volgen."

De Stichting hoopt de verpakkingen Prolongitudine® en de tips zo wijd mogelijk te verspreiden en toe te passen. "Dat is van cruciaal belang", aldus nog de Stichting. De displays met de verpakkingen zullen verschijnen bij apothekers en in wachtzalen van huisartsen. Er komt ook een mediacampagne om het grote publiek te sensibiliseren.

Deze versie van de Code is al de vierde - de eerste dateert van 1987 - "en integreert de nieuwste publicaties en wetenschappelijke ontdekkingen". "Het is de meest betrouwbare en duidelijke bron van wetenschappelijk bewezen manieren die jouw risico op kanker zo laag mogelijk houden."

Meer informatie vind je op deze website.