Reizigers te voet naar luchthaven door file

Sinds 6.30 uur vanochtend was het aanschuiven op de A201, de verbindingsweg tussen de Brusselse ring en de luchthaven. Iets voor 9 uur stond de file tot op de ring, meldt het Verkeerscentrum. Rond 11.00 uur was de toestand lichtjes verbeterd.

Op Twitter waren foto's te zien van mensen die uitstappen en te voet hun weg vervolgen. "Het gaat daar heel traag: mensen op weg naar de luchthaven verliezen heel wat tijd", meldde het Vlaams Verkeerscentrum."De controles worden uitgevoerd door de politie en vallen dan ook onder hun verantwoordelijkheid", liet luchthavenuitbater The Brussels Airport Company weten, zonder verder in te gaan op de situatie.

Op de luchthaven van Zaventem komt het vliegverkeer na de aanslagen sinds vorige week weer op gang. Aan de ingang van de luchthaven vinden de aangekondigde strenge controles plaats. Sinds vorige week rijden de bussen van De Lijn en MIVB weer naar de luchthaven. Het treinstation van de luchthaven wordt maandag nog niet bediend.

"Vertrek op tijd"
Wie op de luchthaven moet geraken vertrekt beter drie uur op voorhand, zo zou je zelfs mét de file ruim op tijd zijn voor je vlucht. Eenmaal binnen op Brussels Airport verloopt alles immers erg vlot. Er staan geen lange rijen aan de incheckbalies. Het aantal vertrekkende passagiers blijft voorlopig wel op maximaal 800 per uur. Dat is zo'n 20% van wat de luchthaven normaal aankan. Het aantal vertrekkende vluchten blijft op 450 vandaag. Normaal gezien zijn dat er 600.