Dossier Aanslagen Brussel

"Niet Brussel, maar EK 2016 was doelwit"

Niet Brussel, maar het Europees kampioenschap voetbal dat deze zomer in Frankrijk plaatsvindt, was het doelwit voor nieuwe aanslagen. Dat heeft de opgepakte terreurverdachte Mohamed Abrini gezegd volgens de Franse krant Libération. Eerder gaf Abrini al toe dat hij de ‘man met het hoedje’ is.

Gisteren raakte bekend dat het de bedoeling was om na de aanslagen van Parijs in november opnieuw toe te slaan in Frankrijk. Dat bleek uit verschillende onderzoekselementen van het federaal parket. Maar door de arrestatie van Salah Abdeslam drie weken geleden zijn die plannen gewijzigd en in een stroomversnelling gekomen. Daardoor hebben ze Zaventem en Maalbeek als doelwit gekozen.

Volgens de Franse krant Libération zou Mohamed Abrini nu ook verklaard hebben dat zijn 'terreurcel' wilde toeslaan tijdens het EK voetbal. Het federaal parket heeft die informatie echter nog niet bevestigd.

Mohamed Abrini werd vrijdag opgepakt in Anderlecht en werd zaterdag aangehouden voor zijn aandeel in de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs.