Extreemrechts betoogt aan grens Brussel

Door het samenscholingsverbod in het weekend van 9 en 10 april in Brussel verzamelden een vijftiental leden van de extreemrechtse groepen 'Vlaanderen Identitair' en 'Nation' zondag op de parking van de Brico in Sint-Koningslo.

De kleine groep actievoerders stapte omstreeks 15.20 uur in de auto om iets verderop al stappend de grens van Brussels te bereiken. Enkele politieagenten en een politiehelikopter volgden de groep betogers tot aan de hoofdstad. Daar werden ze tegengehouden worden door de politie en verkondigden ze hun duidelijke boodschap. 

"Burgemeester Mayeur (PS) van Brussel moet aftreden. Sinds de aanslagen van 22 maart is de vrije meningsuiting de facto afgeschaft", vertelt Rob Verreycken, woordvoerder van 'Vlaanderen Identitair'. "Wat men graag heeft, zijn kaarsjes bloemetjes en hippieliedjes. Wat men niet wil en verbiedt, zijn andere vormen van vrije meningsuiting. Nochtans is het fundamenteel dat wij mogen zeggen dat het bestuur van de politici ons niet aanstaat." Die liet tegelijkertijd weten dat er nog verschillende gelijkaardige acties volgen in de komende dagen en weken.