Dossier Aanslagen Brussel

Brusselse metro tot 21u vanaf maandag

De beschikbaarheid van het Brusselse (pre)metronet wordt maandag verder uitgebreid. De stellen rijden van 7 tot 21 uur en stoppen in 51 van de 69 stations. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort zondag aangekondigd en wordt bevestigd door de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

Concreet gaan er twaalf extra metro- en premetrostations open. Op de metrolijnen 1 en 5 stopt de metro vanaf maandag ook in de stations Zwarte Vijvers, Sint-Katelijne, Park en Demey; op de metrolijnen 2 en 6 worden Heizel, IJzer, Naamsepoort, Munthof en Clemenceau bijkomend geopend; en op tramlijnen 3 en 4 (noord-zuidverbiding) kan je ook op- en afstappen in de stations Lemonnier, Anneessens en Beurs. 

Achttien (pre)metrostations blijven nog gesloten, waaronder uiteraard het metrostation Maalbeek, waar op 22 maart een aanslag plaatsvond. 

Het metroverkeer mag vanaf maandag rijden tussen 7 en 21. De premetro rijdt van het begin tot het einde van de dienst. "De versterking van leger en politie voor de beveiliging van het openbaar vervoer werd uitgebreid", aldus de MIVB.