Schietpartij in Temse eist 1 dode

In Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij plaatsgevonden waarbij een dode viel. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De vermoedelijke schutter vluchtte weg, maar kon later worden opgepakt.

De schietpartij vond plaats voor het café "Club 101" in de Rozenlaan. Een 47-jarige man, die geboren is in Turkije en in Hamme woont, werd er neergeschoten. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Volgens getuigen waren er zo'n zestal schoten hoorbaar. Een buurtbewoner kon de nasleep van het incident vastleggen. 

Vermoedelijke dader gevat 
De vermoedelijke schutter is een 42-jarige man, ook geboren in Turkije, die in Bornem woont. "De verdachte sloeg na de feiten op de vlucht, maar kon later gevat worden in Bornem", zegt parketwoordvoerster Eva Brantegem. "De man zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter op verdenking van moord." Een wapendeskundige en een wetsgeneesheer zijn aangesteld.

Eerder al incident in café  
In 2012 kwam het café al eens in de media omdat er een bloedige vechtpartij plaatsvond. Vijf mannen van Bulgaarse afkomst waren toen naar de Turkse vzw Club 101 gekomen waar zij een aantal mensen buiten op straat aanvielen.  

In het belang van het onderzoek wordt voorlopig geen verdere informatie gegeven.