Vader Abdeslam: "Ik begrijp het niet"

"Ik begrijp niet wat er in hun hoofden omgaat." Dat heeft de vader van Salah Abdeslam, sleutelverdachte van de aanslagen van 13 november in Parijs, zondag gezegd tegen de Franse radiozender Europe 1 aan de gevangenis van Brugge. Zijn zoon zit er opgesloten in afwachting van een uitlevering aan Frankrijk. 

De vader hoopt dat Salah en de andere terreurverdachten zullen praten. "Hij zal berecht worden want wie iets misdaan heeft, moet daarvoor boeten, aldus de 67-jarige man. De vader begrijpt niet wat Salah Abdeslam en zijn vriend Mohamed Abrini, die gisteren bekende “de man met het hoedje” te zijn, ertoe gebracht kan hebben om de aanslagen te plegen waarvan ze verdacht worden.

Teleurgesteld
"Ik begrijp niet hoe de kinderen zich zo in de nesten hebben kunnen werken. Ik snap echt niet wat er in hun hoofd omgaat", zegt de vader. "Ikzelf ben al veertig jaar in België. We waren gelukkig, we gingen uit en we lachten, en nu kunnen we zelfs niet meer buitenkomen."

Op 18 maart werd Salah Abdeslam na een zoekactie van vier maanden opgepakt in Brussel. Hij zal worden uitgeleverd aan Frankrijk, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat zal gebeuren.