Dossier Aanslagen Brussel

Zesde verdachte opgepakt vrijdagavond

Er werd vrijdag nog een zesde terreurverdachte opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

Het zou gaan om Bilal El Makhoukhi, een Brusselaar die werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan 2 jaar effectief, op het grote Sharia4Belgium-proces in Antwerpen. Hij zat daarvan een groot deel uit onder elektronisch toezicht, en een mand geleden was dat elektronisch toezicht opgeheven. Over zijn eventuele rol is nog niets bekend.

Het federaal parket zei vrijdagavond tijdens een persconferentie dat er in het kader van de aanslagen in Parijs en Brussel vijf mensen waren opgepakt, onder wie Mohamed Abrini (mogelijk de derde terrorist van de aanslag in Brussels Airport, de "man met de hoed") en Osama Krayem (mogelijk de tweede terrorist van de aanslag in het metrostation Maalbeek). Het parket zou dit weekend via persberichten communiceren over het onderzoek.

Een overzicht van alle arrestaties
Uiteindelijk zijn er zes verdachten opgepakt gisteren, onder hen Mohamed Abrini en Osama Krayem. Het federaal parket bevestigde dat nog in de loop van de avond tijdens een persconferentie. Een overzicht van hoe het gisteren precies verlopen is.