Dossier Aanslagen Brussel

Leidt telefoongesprek naar man met hoedje?

De beelden van de man met het hoedje die wegwandelt van de luchthaven, bevatten een schat aan informatie. Dat zeggen experts. Wie hem kent, zal hem zeker herkennen, al is het maar aan zijn manier van stappen. Ook het feit dat hij een gsm gebruikt, maakt het voor de speurders makkelijker om zijn spoor te volgen.

Het federaal parket en de politie verspreidden gisteren beelden van de derde verdachte van de aanslag op Zaventem. Op de beelden is te zien hoe de man tien kilometer door Brussel stapt. Op een bepaald moment gebruikt hij een gsm. “Een grote hulp voor de speurders, want zijn signaal kan gevolgd worden”, aldus professor Guy Vandenbosch, stralingsexpert bij de KU Leuven. “Tenminste, als hij zijn telefoon niet heeft afgezet of weggegooid, want dan kan je het spoor niet meer volgen.

De beelden die het federaal parket gisteren heeft vrijgegeven, bevatten hoe dan ook een schat aan informatie over de man. “De kans is groter dat we dankzij de beelden de man gaan vinden", zegt Willy Bruggeman van de federale politieraad. “Mogelijk herkennen mensen bepaalde situaties en kunnen ze op die manier info verschaffen of duiken er nieuwe beelden op.”