Dossier Aanslagen Brussel

Waarom verspreidt politie route nu pas?

Speurders van de federale politie hebben de reisweg kunnen reconstrueren die de nog steeds voortvluchtige man met de hoed, na de aanslag op Brussels Airport zou afgelegd hebben. Maar waarom worden die nu pas verspreid? VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck legt uit.

Het heeft even geduurd om die vluchtroute te reconstrueren omdat het natuurlijk een titanenwerk was. De speurders hebben in de omgeving alle bewakingsbeelden bij verschillende bedrijven en handelaars opgevraagd. Daarna heeft men al die beelden moeten uitpluizen om uiteindelijk de vluchtroute te kunnen reconstrueren.

Men weet nog altijd niet waar de man is en daarom nog een extra oproep aan iedereen die mogelijk beelden heeft waar de man in voor komt. Na 9.50 uur die dag is er immers geen spoor meer van hem. Volgens de politie zijn er rond 18 uur al tientallen tips gekomen. Ze hoopt natuurlijk op nog meer tips en vraagt aan mensen die iets weten, zeker te bellen naar het nummer 0800/30.300 of naar opsporing@police.belgium.eu sturen.