Dossier Aanslagen Brussel

Bewakingsbeelden tonen traject man met hoedje

Het federaal parket heeft een opsporingsbericht verspreid over de man met de hoed, de derde verdachte van de aanslag op Brussels Airport. De speurders hebben de reisweg kunnen reconstrueren die de man na de aanslag zou afgelegd hebben. De terrorist met het hoedje stapt liefst twee uur aan een stuk door. Nu wordt een oproep gedaan aan iedereen die foto's of videobeelden zou hebben waarop de man zou te zien zijn. Sinds de verspreiding van de beelden zijn al tientallen tips binnengekomen.

Na de bomexplosies in de luchthaven verliet de verdachte met het vissershoedje en de lichte regenjas het gebouw. Hij passeerde het Sheraton Hotel en sloeg dan rechtsaf en verliet het domein via de parking van AVIS. Daarna wandelde hij te voet door Zaventem en ging langs de Grote Daalstraat naar de Leuvensesteenweg. Onderweg gooide hij zijn regenjas weg, die is tot op heden niet gevonden.

Nadien is de man te zien met een lichtkleurig hemd, met opgestroopte mouwen. Hij zette zijn reisweg voort naar het Generaal Meiserplein in Schaarbeek en vervolgens via de Leuvensesteenweg. Aan het Daillyplein is hij linksaf de Brabançonnelaan in gedraaid en wandelde verder tot aan het kruispunt met de Notelaarsstraat. Daar is hij voor het laatst op beelden te zien om 9.50 uur. In totaal stapt hij twee uur aan een stuk door.

Jas gezien?
De politie heeft bijzonder veel interesse in de jas van de dader. Die gooide hij tijdens zijn route weg, maar kan zeer nuttige informatie bevatten. Op de jas kunnen DNA-sporen gevonden worden, wat naar de identiteit van de dader kan leiden.

Wie beelden denkt te hebben of meer informatie over deze man heeft, kan contact opnemen met de politie op 0800/30300, 0032 25 54 44 88, of via opsporingen@police.belgium.be.