Aanrijder Lommel: onder invloed en geen rijbewijs

De bestuurder die gisteren in Lommel een groep van negen fietsers aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, reed onder invloed en had geen geldig rijbewijs. Dat meldt het parket van Limburg. Zijn rijbewijs is ingetrokken na een vorige verkeersovertreding.

De 30-jarige man en zijn passagier, een vrouw van 28, zijn in de loop van gisterennamiddag opgepakt en verhoord. De vrouw is deze voormiddag vrijgelaten, de man is door de onderzoeksrechter aangehouden. Hij wordt verdacht van onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, vluchtmisdrijf met gekwetsten, rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en 'inbreuken op de wegcode'.

Eén slachtoffer nog kritiek
Van de negen fietsers raakten er zeven gewond. Zij werden naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving overgebracht. Op dit moment liggen nog drie personen zwaargewond in het ziekenhuis. Zij liggen nog steeds op de afdeling intensieve zorg. De toestand van twee personen is momenteel stabiel. Eén persoon is zich nog steeds kritiek. 

Bij de aanrijding verloor de bestuurder zijn bumper en een nummerplaat. Daardoor kon de politie hem gemakkelijk opsporen.