Wie herkent deze overvaller?

De politie heeft een opsporingsbericht en camerabeelden verspreid van een man die vorige week woensdag een krantenwinkel in Vorst-Laakdal heeft overvallen. De overvaller ging de zaak rond 6.40 uur binnen met een vuurwapen. Hij bedreigde de uitbaatster en riep dat ze de kassa moest openmaken.

Op de beelden is te zien hoe de man de kassa leegmaakt en de winkelbediende naar de rookwaren stuurt. Hij eist alle sloffen sigaretten van Marlboro en neemt de buit mee in een blauwe Ikea-zak.

De dader sprak Nederlands met een vreemd accent. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft donker haar en donkere ogen. Hij droeg een donkere winterjas met een kap en verborg zijn gezicht met een zwarte baseballpet met een geronde klep en een sjaal. Hij droeg verder een lichtblauwe jeansbroek en zwarte sportschoenen met witte zolen. Zijn handschoenen vielen op door de witte boord aan de polsen.

Eerder overvallen
De speurders vermoeden dat hij de krantenwinkel al eerder heeft overvallen. De eerste feiten gebeurden op 23 december van vorig jaar, ook op een woensdag, ook in een periode van schoolvakantie en op hetzelfde vroege uur.

Wie info heeft of de man herkent, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 en via opsporingen@police.belgium.eu.