Tankstations droog door truckersprotest

Zowel in de provincie Luik als in Henegouwen staat vanavond een tiental tankstations droog, als gevolg van de wegblokkades van de transporteurs die protesteren tegen de invoering van de kilometerheffing. Dat meldt Olivier Neirynck van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars.

De protesterende vrachtwagenchauffeurs blokkeren onder meer de toegang tot de brandstofdepots van Feluy in Henegouwen en Wandre in Luik. Dat veroorzaakt bevoorradingsproblemen bij meerdere tankstations in de omgeving, klinkt het bij Brafco.

"Vandaag hebben we nog kunnen rekenen op de voorraad die nog in onze eigen depots aanwezig was. Maar als de blokkades blijven duren, zullen we genoodzaakt zijn om brandstof in Antwerpen of in Brussel te gaan halen", zegt Neirynck. Hij hoopt woensdag gesprekken met de actievoerders aan te kunnen gaan "om een correcte bevoorrading te verzekeren".

Supermarkten
Ook supermarkten dreigen in de problemen te komen door de blokkades van vrachtwagenchauffeurs in Wallonië. Er staan nu al op bijna 30 plaatsen blokkades, onder meer aan de distributiecentra van supermarkten. Daardoor geraken veel goederen, vooral etenswaren, niet in de winkels.