Dossier Aanslagen Brussel

Belgen na aanslagen: lof voor hulpdiensten

97,5 procent van de Belgen is tevreden over het werk van de hulpdiensten na de aanslagen in Brussel. De politie, brandweer en medische hulpverleners hebben fantastisch werk geleverd tijdens deze moeilijke momenten volgens de Belgen. Dat blijkt uit de peiling van VTM NIEUWS bij 1.000 Belgen.

Ook de verschillende onderzoekseenheden en het federaal parket hebben hun werk goed gedaan. Daar zijn 78 procent van de Vlamingen, Walen en Brusselaars het over eens.

Toen op 22 maart zowel in de luchthaven van Zaventem als in het metrostation Maalbeek een bom ontplofte, waren de hulpdiensten snel ter plaatsen. Zij brachten twee weken geleden na de aanslagen de 340 gewonden de eerste hulp toe en borgen de lichamen van de 35 overledenen.

Veel hulpverleners werden geconfronteerd met gruwelijke beelden/taferelen en vragen zich soms af hoe het nu is met de slachtoffers die ze hebben gered. Zo ook brandweerman uit Zaventem Emmanuel Foriers. Hij herinnert zich een man met een geamputeerde voet die toch nog aan hem vroeg of hij ergens mee kon helpen. "Ik vraag me af hoe het nu met hem gaat", aldus Foriers.