Dossier Aanslagen Brussel

Brussels Airlines weer volledig naar Zaventem

Vanaf zaterdag vliegt Brussels Airlines niet meer op de luchthavens van Luik en Antwerpen. Alle vluchten vertrekken dan opnieuw vanop Brussels Airport, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij. Vanaf woensdag zal 60 procent van de vluchten opnieuw plaatsvinden.

Na de terroristische aanslag van 22 maart op de inkomhal van de luchthaven van Zaventem week Brussels Airlines voor de Europese vluchten uit naar de regionale luchthavens voor een beperkter vluchtaanbod. Zondag vonden de eerste vluchten plaats van Brussels Airlines op Brussels Airport, en dat aantal vluchten wordt sindsdien opgetrokken.

"De laatste vluchten op Antwerpen zijn er op donderdag (07/04) en de laatste vluchten op Luik op vrijdag (08/04)", zegt de woordvoerster. Vanaf zaterdag vliegt de luchtvaartmaatschappij enkel nog vanaf Zaventem, zo klinkt het.

Brussels Airlines is het netwerk momenteel aan het heropstarten, aldus de woordvoerster. Vanaf morgen/woensdag zit de maatschappij aan 60 procent van de korte- en langeafstandsvluchten vluchten die opnieuw vliegen (inclusief Luik en Antwerpen).

Sinds vandaag vertrekken de langeafstandsvluchten die plaatsvinden enkel nog op Zaventem, en niet langer vanaf Frankfurt en Zürich. Dat alle vluchten vanaf zaterdag opnieuw vanaf de nationale luchthaven vertrekken, is "belangrijk" voor de maatschappij. De klanten wordt nog steeds gevraagd de website te controleren voor de recentste updates over het vluchtaanbod.