Proces terreurcel Verviers op 15 april

Op 15 april start voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces over de terreurcel van Verviers, die midden januari 2015 werd opgerold. Het federaal parket vervolgt 16 mensen in het dossier. Het gaat om zeven mannen van wie de identiteit al gekend was en van wie er nog vier in voorlopige hechtenis zitten. Daarnaast staan er twee Belgische, vijf Franse en een Nederlandse Syriëstrijder en een Marokkaanse man terecht. 

Op de zitting van 15 april wordt de zaak enkel ingeleid en worden de data vastgelegd waarop het dossier behandeld zal worden. Drie personen worden ervan beschuldigd dat ze een aanslag planden in België. Het gaat om Souhaib El Abdi (26), Marouan El Bali (27) en Mohamed Hamja Arshad Mamood Hajni (27), die alle drie nog in voorlopige hechtenis zitten. 

Marouan El Bali moet volgens het federaal parket ook terechtstaan voor poging tot doodslag op politieagenten. El Abdi, El Bali, Arshad Mamood Hajni worden door het federaal parket ook beschouwd als leiders van een terroristische groep, net als en Omar Damache, een 33-jarige Algerijn die in Griekenland werd opgepakt.

Het federaal parket zou het proces nog voor het gerechtelijk verlof willen laten plaatsvinden, terwijl de verdediging aanstuurt op een behandeling in september.