Dossier Aanslagen Brussel

Vandaag meer dan 50 vluchten op Zaventem

Gisteren vertrokken op Zaventem in totaal 11 passagiersvluchten. Dit weekend waren het er nog maar drie, dat was meer een symbolische herstart. Nu wil de luchthaven zo snel mogelijk volledig operationeel zijn: Vandaag moeten er al meer dan 50 vluchten vertrekken.

Brussels Airport raadt passagiers nogmaals aan om vooraf bij hun luchtvaartmaatschappij na te gaan of hun vlucht vanuit Zaventem vertrekt of van een andere luchthaven. De luchthaven en de federale politie adviseren passagiers ook om de komende dagen minstens 3 uur op voorhand te komen, omdat de toegang zoals bekend beperkt is en er extra veiligheidsmaatregelen zijn.

Op de website van de luchthaven is te zien dat er later vandaag nog een tiental vluchten gepland staan. Morgen zouden dat er al meer dan 100 moeten worden.

Imagoschade
Toch is de imago- en economische schade voor Brussels Airlines is enorm. "Daarom is het ontzettend belangrijk dat de luchthaven zo snel en vlot heropbouwt", zegt woordvoerder Brussels Airlines Geert Sciot. "We werken hier heel hard aan. Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen zijn nu eenmaal in een grote concurrentiestrijd."

Delta Airlines liet al weten dat zij tot volgend jaar geen vluchten naar Atlanta plannen via de luchthaven in Zaventem.

Bekijk ook: