Drugsraid in Nederland: ook invallen in België

Bij de operatie tegen drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland en de Belgische grensstreek onder de codenaam Operatie Trefpunt zijn vijftig aanhoudingen verricht, zo hebben Nederlandse media gemeld. Ook België kwam in het vizier.

Het grootschalig onderzoek naar de ontmoetingsplaats in Best onder de dekmantel van het party-verhuurbedrijf Party King leverde dermate informatie op dat hieruit zowat vijftig deelonderzoeken voortvloeiden, weet het Eindhovens Dagblad.

Drugscriminaliteit
In een woning in Eindhoven is een hennepplantage gevonden, de bewoner was niet aanwezig. Ook in de havenstad Rotterdam waren invallen, aldus de regionale krant. Volgens de Provinciale Zeeuwse Courant is er ook politie-activiteit in Roosendaal.

Operatie Trefpunt valt binnen de ruim een jaar geleden gestarte geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies, Brabant, Zeeland en Limburg. Deze aanpak, 'Intensivering Zuid', heeft tot doel als één daadkrachtige integrale overheid criminele netwerken te verstoren en de productie van hennep en synthetische drugs substantieel terug te dringen.

Kordate interventies
De aanpak kenmerkt zich volgens het Eindhovens Dagblad door zogenoemde korte klaponderzoeken met een korte looptijd tot 3 maanden. Het gaat om korte, kordate interventies waarbij politie en OM zoveel mogelijk kansen proberen te verzilveren. Er wordt bovendien intensief samengewerkt met België, onder meer om verplaatsingseffecten over de landsgrenzen heen zoveel mogelijk tegen te gaan. Volgens de openbare omroep NOS ging het vandaag om één van de grootste politieacties ooit in Nederland. Bovendien waren er ook invallen in België.