Dossier Aanslagen Brussel

Vrouw steekt herdenkingsvlag in brand

Een dronken vrouw heeft afgelopen nacht op het Beursplein de vlaggen voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem in brand gestoken. Dat meldt het Brusselse parket. Aanwezige politieagenten konden het vuur meteen blussen. De vrouw bood zich ook meteen bij hen aan en zei dat het een ongeluk was.

De feiten vonden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.50 uur plaats. Een politiepatrouille die langskwam, zag de bewuste vrouw op de trappen zitten maar schonken haar geen bijzondere aandacht omdat er op dat moment nog verschillende mensen aanwezig waren op het Beursplein. Plots zagen de agenten echter hoe de vlaggen die tussen de twee leeuwen van het Beursgebouw hingen, in brand stonden.

De agenten rukten de vlaggen meteen los en doofden de vlammen. De vrouw die op de trappen zat, bood zich daarop bij hen aan en zei dat zij per ongeluk het vuur had veroorzaakt met haar sigaret. De vrouw bleek dronken en werd meteen meegenomen naar het commissariaat om daar haar roes uit te slapen. De politie onderzoekt de zaak verder.