Nieuwe wegpiraat maakt E313 onveilig

Op Facebook wordt opnieuw een filmpje verspreid van een wegpiraat, dit keer op de E313 in het Limburgse Diepenbeek. Een man in een grijze Ford Focus rijdt op een oprit naar de E313 achter een vrachtwagen. Dat gaat blijkbaar veel te traag, want eenmaal op de snelweg steekt hij snel voorbij. Hij bekoelt zijn woede door voor de vrachtwagen te gaan rijden en bruusk op de rem te staan. De vrachtwagen moet uitwijken en rijdt bijna iemand anders aan. Een man filmde het hele gebeuren met zijn dashcam en getuigde aan VTM NIEUWS.

De wegpiraat rijdt in een firmawagen met de naam van het bedrijf op de achterruit. De firma bevestigt aan VTM NIEUWS dat ze de werknemer naar de politie gestuurd hebben om zich aan te geven en keuren het gedrag af. Zij hebben wel geen weet van eerdere voorvallen. De firma heeft intussen een statement op Facebook geplaatst. De politie onderzoekt de zaak.

Wij betreuren het incident waarbij roekeloos rijgedrag vertoond werd door een bestuurder in een firmawagen van...

Posted by Lambrechts NV on Friday, April 1, 2016

Het is niet de eerste keer dat er filmpjes van wegpiraten opduiken op sociale media. Een aantal weken geleden verspreidde iemand nog een filmpje van een 9-jarige jongen die met een hoge snelheid door de bebouwde kom van Jabbeke rijdt. Eerder waren er ook al de filmpjes van wegpiraat Curd V., die meerdere keren de E314 onveilig maakte.