Politie zoekt getuigen na verkrachting Gent

Op 10 februari werd een studente na een nachtje stappen in Gent wakker in een onbekende kamer waarin meerdere mannen waren en waar ze werd verkracht. De politie zoekt twee belangrijke getuigen, twee hulpvaardige mannen die het meisje die ochtend van 10 februari naar het ziekenhuis brachten. 

In Gent is een 22-jarig meisje vorige maand het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting nadat ze was uitgegaan in de buurt van de Overpoortstraat. De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de politie zijn op zoek naar getuigen en naar twee mannen die het slachtoffer hielpen en naar het ziekenhuis brachten.

Wakker in onbekende kamer
De federale politie heeft vandaag een opsporingsbericht verspreid op vraag van het parket Oost-Vlaanderen. "Op woensdag 10 februari 2016 omstreeks 11.34 uur werd een 22-jarig meisje binnen gebracht op de spoedafdeling van het UZ Gent. Ze was die avond met een vriendin uitgegaan in de Overpoort. Omstreeks 5 uur sloot het café Club 13 en verloor het slachtoffer haar vriendin uit het oog. Vanaf dat moment herinnert het meisje zich niets meer. Ze werd wakker in een onbekende woonkamer. Ze lag naakt op een matras en werd verkracht", zegt de politie.

In het VTM-magazine Faroek (VTM) werd gisteren al gemeld dat een zwarte man haar misbruikte toen ze wakker werd. "In de kamer waren volgens het slachtoffer mannen aanwezig, allen van Afrikaanse origine. Ze hadden allemaal een zwarte huidskleur en één van de mannen had korte dreadlocks. De anderen hadden kort zwart haar en ze waren allemaal vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud. Het meisje was in shock, raapte haar kledij samen en vluchtte weg", meldt het opsporingsbericht.

Twee behulpzame getuigen
Volgens De politie bevond de vrouw zich in de buurt van het Dampoortstation en sprak ze vermoedelijk in de Forelstraat twee getuigen aan. "Op haar vluchtweg sprak ze twee mensen aan die net wilden vertrekken met hun voertuig. Zij hebben het meisje naar de Spoedafdeling van het UZ Gent gebracht. De speurders doen een oproep naar deze mensen om zich te melden. Zij hebben misschien meer informatie die belangrijk is voor het onderzoek."

Volgens de politie bleek uit het bloedonderzoek van het slachtoffer dat er geen sporen van drugs waren maar wel van ernstige alcoholintoxicatie. De onderzoekers doen ook een oproep naar getuigen die rond 5 uur 's morgens het slachtoffer hebben opgemerkt in de Overpoortstraat of in de omgeving. "Zij wilde haar fiets nog ophalen die ze had achtergelaten aan het café De Omgekeerde Wereld. Hebt u daar iets verdachts opgemerkt dan willen de onderzoekers dat graag weten. Het slachtoffer droeg die avond van 10 februari zwarte schoenen met een brede hak, een donkerblauwe aansluitende jeansbroek en een petroleumkleurige driekwarts wollen jas met als sluiting drie grote knopen. Het slachtoffer heeft lang bruin haar tot over de schouders en heeft een rechte pony", meldt het opsporingsbericht.