Oproep politie: "Bewaar camerabeeld uit Brussel"

De federale politie vraagt aan alle bewoners en handelaars in Brussel die over privé- of bewakingscamera's beschikken, die beelden te bewaren voor eventueel onderzoek. Dat vragen ze in kader van de terroristische aanslagen in Brussel en Zaventem.

De politie vraagt dat in onderstaand bericht:

"Bewoners en handelaars in de Brusselse agglomeratie die over privé bewakingscamera’s beschikken die beelden registreren van (een deel van) de openbare weg, worden uitgenodigd om deze beelden te bewaren voor een eventuele, latere exploitatie door de onderzoekers. Het betreft de opnames van beelden geregistreerd in de periode van 15 tot 31 maart 2016, waarop – bijvoorbeeld – een deel van het voetpad of een ander deel van de openbare weg is te zien. Ook de beelden van camera’s in de handelszaken zelf kunnen nuttig zijn alsook de gegevens betreffende klanten en hun aankopen.
Opgelet: de beelden moeten niet spontaan aan de politie worden gegeven, maar enkel bewaard blijven zodat ze  - indien nodig - beschikbaar zijn voor de speurders. In dat geval zal de politie zelf contact opnemen met de betrokken bewoners of handelaars."

De politie voegt nog toe dat de exploitatie van de beelden met de grootste discretie zal gebeuren. De anonimiteit van de bron wordt gewaarborgd.