Moesten 2 bommen ontploffen in metro?

Moest er nog een tweede bom ontploffen in de Brusselse metro? Speurders vrezen dat terroristen dat inderdaad van plan waren. Khalid El Bakraoui, die zich opblies in Maalbeek, is op videobeelden samen met een andere man te zien in de metro. Maar die man is nu onvindbaar.

Khalid El Bakraoui was dus niet alleen in de metro. Dat is te zien op de bewakingsbeelden van de Brusselse metro, die speurders de voorbije dagen analyseerden. Dat bewijst natuurlijk niets, maar opvallend is dat de kompaan van de kamikaze ook een ruzak bij had. Hij was ook bij El Bakraoui toen die een metroticket kocht aan de VUB.

Op de videobeelden is verder te zien hoe El Bakraoui voor de ontploffing eerst enkele ritjes met de metro aflegde, tussen de haltes Maalbeek en Schuman. Daarom houden speurders er rekening mee dat hij zich misschien wilde opblazen bij Schuman, omdat die halte nog belangrijker is voor de Europese Wijk. Een andere verontrustende veronderstelling is dat zijn kompaan mogelijk een tweede bom wilde laten ontploffen, maar dat dat mislukt is omdat het metronetwerk werd stilgelegd na de aanslag in Zaventem.

Het federaal parket is niet bereikbaar voor commentaar.