Wie weet meer over babylijkje in schoendoos?

De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen om de ouders van een overleden baby te vinden. Het gaat om een jongetje dat ze half januari in een schoendoos hebben achtergelaten aan een bushalte. In de hoop dat iemand de speurders kan helpen, geeft de politie in het VTM NIEUWS-opsporingsprogramma FAROEK voor het eerst foto's vrij van hoe het kindje gevonden werd. Opgelet, het zijn harde beelden. 

Op de gemeentelijke begraafplaats van Sint-Genesius-Rode ligt baby Elvis Frank begraven. Op 14 januari vond gemeentemedewerker Frank het levenloze kindje net achter het bushokje aan de halte Elvis Presley. Hij lag in foetushouding in een schoendoos en was volledig aangekleed met proper gewassen kleren. “We zijn nog altijd op zoek naar de ouders van het kindje”, zegt Peter Bellemans van de lokale recherche van Sint-Genesius-Rode. “We willen natuurlijk weten hoe de baby is overleden.”

Niet dood geboren
De gemeentemedewerker die de baby vond, contacteerde meteen zijn werkgever, die op zijn beurt de politie verwittigde. Er werd meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart, maar tot nu toe heeft dat nog maar weinig opgeleverd. Het staat wel vast dat het kind niet dood geboren werd. De autopsie wees uit dat het kind op zijn minst enkele minuten geleefd moet hebben. Op het moment dat Elvis Frank gevonden werd, zou hij ongeveer een dag overleden zijn.

Kledij
Uit het DNA-onderzoek blijkt dat de baby door zijn moeder was aangekleed. “Maar of zij ook degene is die hem aan de bushalte heeft achtergelaten, weten we niet”, benadrukt Bellemans. “We willen de kledij van de baby laten zien, in de hoop dat iemand die herkent en dat die tip ons naar de moeder kan leiden. Opvallend: het zijn kleren die al gedragen zijn, wellicht door een andere baby in het jaar 2012.”

Wie tips heeft, kan terecht op het nummer: 0800 30 300.