Dossier Aanslagen Brussel

“Fayçal C. was thuis tijdens aanslagen”

Fayçal C, de man van wie de speurders dagenlang dachten dat hij de derde terrorist van Zaventem was, was op het moment van de aanslag gewoon thuis. Dat zegt zijn advocaat, Olivier Martins. Hij kan dus in geen geval de beruchte man met de hoed zijn. Gisterenmiddag werd hij vrijgelaten. De speurders moeten nu dus op zoek naar wie het dan wel heeft gedaan.

"Ik heb gevraagd om DNA en lengte tussen Fayçal C. en de 'man met de hoed' te vergelijken. De man lijkt namelijk groter dan mijn cliënt", zegt zijn advocaat Oliver Martins aan VTM NIEUWS. "Fayçal was thuis op het moment van de feiten. Dat kon gecontroleerd worden aan zijn telefoniegegevens." De advocaat vult nog aan dat zijn cliënt de aanslagen veroordeelt en zich tegen IS verzet.

Verder onderzoek
Ondertussen loopt het onderzoek naar de aanslagen verder en blijft de politie op zoek naar de 'man met de hoed'. Er werden gisteren nieuwe bewegende bewakingsbeelden verspreid. Op basis daarvan kwamen er al 51 tips binnen bij de politie. Die worden nu verder opgevolgd.