Dossier Aanslagen Brussel

Politie verspreidt beelden 3de terrorist

De Belgische speurders proberen nog altijd de man met het hoedje en de bril te identificeren die te zien is op de beelden van een bewakingscamera op de luchthaven Brussels Airport vorige dinsdag. Hij is, kort voor de explosies, te zien vlak naast twee kamikazes die al geïdentificeerd zijn. De federale politie heeft de bewegende videobeelden maandagochtend verspreid.

Op de beelden is de verdachte te zien, terwijl hij een bagagekarretje voortduwt naar de transportband. De man met de witte jas, die rechts op de beelden staat naast Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui, bracht zijn bom niet tot ontploffing. Hij verliet de luchthaven voor de ontploffingen, maar had eerst de grootste lading explosieven naar binnen gebracht. Uiteindelijk ontplofte die lading niet bij de aanslag zelf, maar achteraf, toen DOVO al aanwezig was en iedereen in veiligheid had gebracht. De man is nog steeds op de vlucht. De politie hoopt via de bewegende beelden de terrorist te vinden.

Verschillende media hebben de voorbije dagen geopperd dat de "man met het hoedje" Fayçal C. zou zijn, de man die voor de kantoren van het federaal parket werd ingerekend en die gearresteerd is op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terreurbende, terroristische moorden en terroristische moordpogingen. Het federaal parket heeft deze berichten niet bevestigd.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.