Dossier Aanslagen Brussel

Dodental loopt op tot 35 slachtoffers

De aanslagen in de metro van Brussel en op Zaventem hebben nu al aan 35 mensen het leven gekost - de drie zelfmoordterroristen niet meegerekend. Tot nog toe spraken we altijd over 31 doden, de slachtoffers die ter plaatse zijn overleden, maar die dodentol is dus opgelopen. Vier slachtoffers zijn nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar zijn ze aan hun verwondingen gestorven.

Vooral op dat laatste cijfer uit de ziekenhuizen was het lang wachten. Ondertussen is er ook meer duidelijkheid over de nationaliteit van de 31 dodelijke slachtoffers ter plaatse. Het gaat om 16 Belgische slachtoffers en er zijn ook 12 buitenlanders om het leven gekomen. Zij komen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Italië, de Verenigde Staten en China. Drie dodelijke slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Hun families wachten nog altijd op nieuws.

Wanneer DNA-stalen van een vader en zoon worden vergeleken, gaat het vlug. Maar wanneer het gaat om broers of zussen duurt het langer. Het identificatieteam hoopt die families zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven.