Dossier Aanslagen Brussel

Nog twee Amerikaanse slachtoffers

In de nasleep van de aanslagen in Brussel zijn er nog twee bijkomende dodelijke Amerikaanse slachtoffers te betreuren. Het nieuws werd zondag bevestigd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

"We kunnen de dood van twee bijkomende Amerikaanse burgers in Brussel bevestigen, en we drukken ons diepste medeleven uit aan hun naasten", zo verklaarde een medewerker van het ministerie aan persagentschap AFP.

Over de identiteit van de slachtoffers wilde hij niets kwijt. "We geven geen verdere informatie, uit respect voor de families in deze moeilijke periode," aldus de medewerker, die eraan toevoegde dat de Amerikaanse ambassade in Brussel ook consulaire bijstand verleent.

Met het nieuws van de twee bijkomende slachtoffers, zijn er in totaal vier Amerikaanse dodelijke slachtoffers. Eerder werd al bevestigd dat een jong Amerikaans echtpaar omkwam bij de aanslag op de luchthaven. Het ging om Justin (30) en Stephanie (29), die woonden en werkten in Brussel.

Zondagavond liet het parket nog weten dat er 31 lichamen geborgen zijn, de daders van de terreuraanslagen niet inbegrepen.