Dossier Aanslagen Brussel

3 families wachten nog op bevestiging

Er zijn 31 lichamen geborgen, de daders van de terreuraanslagen niet inbegrepen. Op zondagavond zijn 28 overleden slachtoffers geïdentificeerd. Er wachten nog drie families op formele identificatie. Dat meldt het parket van Brussel zondagavond in een balans van de aanslagen van vorige dinsdag op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel. Ondertussen is het dodental opgelopen tot 35 onschuldige slachtoffers. Vier mensen overleden in het ziekenhuis aan verwondingen.

Voor de aanslag op Zaventem werden 15 slachtoffers formeel geïdentificeerd. Onder deze slachtoffers zijn er 6 Belgische slachtoffers en 9 buitenlandse slachtoffers. De buitenlandse slachtoffers zijn van Amerikaanse, Nederlandse, Zweedse, Duitse, Franse of Chinese nationaliteit.

Voor de aanslag op het metrostation Maalbeek werden er 13 slachtoffers formeel geïdentificeerd. Bij deze slachtoffers zijn er 10 Belgische slachtoffers en 3 slachtoffers met een andere nationaliteit: de Italiaanse, de Zweedse en de Britse.

Er wachten nog drie families op formele identificatie. Het gaat om resultaten van DNA-onderzoek waarop gewacht wordt. "Uit respect voor de privacy van de slachtoffers en hun nabestaanden, zullen wij geen enkele identiteit van slachtoffers zelf communiceren, noch bevestigen", besluit het parket.