Dossier Aanslagen Brussel

Supportersfederatie wist af van protest

Minstens één van de bestuursleden van de Belgische supportersvereniging ‘Belgian Supporters’ was op de hoogte van de plannen voor de betoging in Brussel. Dat zegt woordvoerder Dirk Vos, die nu ook zijn ontslag aankondigt, aan de redactie van Qmusic. “Je kan geen woordvoerder zijn en een standpunt innemen als je niet de info hebt waarover je zou moeten beschikken.”

Dirk Vos veroordeelt de feiten van vanmiddag: “Ik ben fier op het feit dat supporters zich zonder kleuren verenigen om te protesteren tegen terreur, maar ik ben absoluut niet akkoord met elke vorm van excessen die in de rand daarvan plaats hebben gevonden.”

Ontslag
"Als woordvoerder heb ik het standpunt van het bestuur vertegenwoordigd, dat wij niet op de hoogte waren. Als mensen binnen het bestuur wel op de hoogte waren, maar dit niet hebben meegedeeld, dan zijn we onze geloofwaardigheid kwijt. Daarom neem ik als woordvoerder onvoorwaardelijk en onomkeerbaar mijn ontslag. Je kan geen woordvoerder zijn en een standpunt innemen als je niet de info hebt waarover je zou moeten beschikken.”

Voetbalbond
Erik Reynaerts, secretaris van de supportersfederatie, was op de hoogte van de plannen. "Donderdag vernam ik inderdaad van enkele mensen dat er plannen waren voor een bijeenkomst in Vilvoorde aan het station. Dit is onmiddellijk gesignaleerd aan de veiligheidsdiensten, die verder aandrongen op discretie. Belgian Supporters heeft uiteraard niets te maken met dergelijke acties en neemt er duidelijk afstand van."