Dossier Aanslagen Brussel

Man opgepakt die terroristen valse papieren bezorgde

De Italiaanse politie heeft een Algerijnse man gearresteerd die in ons land gezocht wordt voor het verstrekken van valse papieren aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui en Mohamed Belkaid. Dat melden de Italiaanse media.

Volgens het Italiaanse pesagentschap ANSA werd de verdachte, Djamal Eddine Ouali, door de antiterreureenheden gevat in Bellizzi, een stad in de zuidelijke provincie Salerno. De Italiaanse politie meldt op Twitter dat een Algerijn gearresteerd werd die "in België gezocht wordt wegen het helpen bij de illegale immigratie die verband houdt met de aanslagen in Parijs", en deel uitmaakt van een groep vervalsers die "ook verband houdt met het bloedbad in Brussel".

Volgens ANSA zou Ouali valse papieren hebben verschaft aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui, die zichzelf opblies op de luchthaven van Zaventem, en de bij de politieraid in Vorst omgekomen Mohamed Belkaid.

Algerijn wordt uitgeleverd aan België
Het federaal parket onderzoekt nu of er een link is tussen de Algerijn die werd opgepakt in Italië, en de aanslagen in Brussel. "De man wordt binnenkort trouwens uitgeleverd aan ons land", laat VTM NIEUWS-journalist Rosalie Pieters weten. Over de andere verdachte, Fayçal C. is nog niet duidelijk of hij de derde terrorist is van op Zaventem. "Dat onderzoek verloopt blijkbaar moeizaam", aldus Pieters.